fredag 22 juli 2011

Nora fyra månader


Vips har ännu en månad lagts till historien i Noras liv.
Fyra hela månader och en glad, lugn och nöjd liten tös tar form. Underbara unge!
På fyramånaders dagen fick Nora smaka potatis. Hon har varit jätteintresserad av mat och när vi äter och dricker, men hon fattade inte riktigt vad hon skulle göra med den där geggan hon fick i munnen på en gång. ;-) Vi fortsätter att ge en tsk varje dag och ska testa nya smaker eftersom. :-)
Fortfarande sover hon bra, 22-07, äter och somnar om till 09-10 nånting. Ingen större förändring med andra ord. Hon äter när hon är hungrig och jag har inte så stor koll på hur långt mellan gångerna det blir. Semestertider och brist på rutiner, med andra ord. Vi får ta tag i rutinerna när sommaren är slut. :-) Amning är det som gäller fortfarande och det funkar fint. :-)
Nora vänder sig både från mage till rygg och tvärtom men har inte helt koll på hur hon gör ännu. Det liksom bara händer då och då. Hon har koll på sina händer däremot, och börjar använda dem lite mindre ryckigt nu. Sitter gör hon, med stöd, och vill inte ligga ner i famnen utan sitta rakt upp eller stå. Häromdagen tog hon tag i lekbågen i babysittern och drog sig upp till sittande. I vagnen gör hon sit-ups när hon vaknar och det börjar bli dags att byta till sittdelen, både pga det och för att hon snart vuxit ur den! När hon ligger på mage drar hon upp knäna under sig och skjuter ifrån med fötterna så hon tar sig en liten bit framåt ibland.
Pappa är expert på att locka fram kluckande skratt och hon testar rösten och börjar sakta men säkert göra mer nyanserade ljud. Mest är det skrik rakt ut och pruttljud (så att dreggel och saliv flyger åt alla håll ;-)). Så kul att höra!
Fortfarande är Nora lite blyg för andra än närmaste familjen, men det brukar gå över ganska så fort om hon får kolla in folk ordentligt först. Bästa kompisen, näst efter syrran, är farfar Kalle. :-)

2 kommentarer:

Anna sa...

Va roligt att hon fattar hur man ska äta.. det trodde jag alla bebisar visste, tills Hampus kom ;-) Han äter fortfarande ingenting..

Pernilla Sundblad sa...

WoW, va fort det har gått för en utomstående som jag! Kul att se hur hon utvecklas!