måndag 13 juni 2011

Husplaner

Som jag nämnt tidigare har vi bestämt oss för att byta hus med min mamma och hennes man. Efter många om och men bestämde sig alla inblandade för att det vore det bästa för alla.

Det känns lite vemodigt att lämna underbara Blåbärsbacken och vår fina lilla fågelholk, men redan nu känns det lite för litet med två barn. Tänkt då sen, när även Nora vill springa omkring och breda ut sig och ta hem kompisar!

Mammas hus är inte mitt drömhus, men ju mer vi tittat runt och funderat, desto bättre har det känts. Efterhand har jag fått inse att man inte kan få allt, åtminstone inte om man vill betala ett skäligt pris för det. Mammas hus har många fördelar, däribland att de nyss bytt värmesystem, ventilation, renoverat kök och ett badrum och dessutom ska renovera det andra badrummet i höst. Tomten är precis lagom stor och insynsskyddad och uterummet är faktiskt inte helt fel i detta klimat. :-) Storleken är perfekt och när vi har råd kan N bygga sitt efterlängtade biorum i förrådet bakom garaget. :-)

Det roliga är att mamma och Åke kommit fram till att vår lilla fågelholk även är det bästa för dem, så vi kommer byta hus med varann. :-) Helt perfekt för oss; vi får liksom både äta upp kakan och ha den kvar känns det som. Mamma förblir (lagom) nära, vi kan fortsätta vara på Blåbärsbacken och träffa folket här och samtidigt får vi ett större boende till oss och de får ett mindre till sig. :-)

Det känns himla bra, till slut! :-) Vi har inte helt hundra bestämt exakt när vi ska göra affär, men förmodligen blir det nästa år nån gång. Till att börja med ska vi träffa banken i juli och räkna ut vilka köpesummorna blir, sen blir det att spara pengar! :-)

Nu kommer ju det roliga att välja badrumsinredning, färg och tapeter, renovera trappan i deras hall samt det tråkiga att ha råd med åtminstone lite av det vi mer vill göra om. ;-) Många roliga funderingar och mycket inredning upptar tankarna just nu. :-)

Fortsättning lär följa. ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad roligt att det blevså passande för alla, ni kommer säkert bli nöjda. Ska bli spännande att se bilder från ert nya hus senare :-)