torsdag 15 mars 2012

Nora 11 månader

Såhär lagom 4 dagar innan ettårsdagen hinner jag med att skriva om Nora som 11-månaders bebis. ;-)

Motoriken går framåt i rasande fart för minstingen. Kontrasten mot lugna, pratsamma storasyster är enorm! Kul att se och det är bara att försöka hänga med! Nora går runt med stöd av väggar, möbler, människor. Hon kryper på alla fyra istället för att åla på mage, klättrar över små hinder och går (kryper) i trappan utan problem. Snabb som en iller är hon, och hon ska testa ALLT ALLT ALLT!

Överallt där hon inte får vara är hon, allt ska smakas på fortfarande och det går inte att få ett dugg gjort när hon är vaken, utom att mysa och umgås med Nora! :-)

Lillskruttan älskar musik och att dansa både sittande och stående. Så fort det är lite rytm skumpar hon. Supergulligt! :-D

Ungefär i mitten av den här perioden (alltså fram till 11 månader) började Nora byta ut 5-mornarna och vaknar 6 eller 7 istället, åtminstone de flesta mornar. TACK säger mamman då! :-)

Talet har inte utvecklats nämnvärt. Hon förstår massor men säger inte mycket. Taaaa, DÄ, pappa, gottgottgott, typ. Men Taaa och DÄ säger hon istället hela tiden. ;-)

Amningen funkar fortfarande bra morgon och kväll, och hon äter gröt, frukt, mackor och barnmat de andra målen.

Nora är en riktig pappas flicka och mamma ratas oftast om pappa är i närheten. Svider förstås i mammahjärtat en aning, men sådär är det ju ibland.

Någon vikt och längd kring 11 månader har jag inte, då jag varit lat och upptagen och inte besökt BVC denna månad.

Inga kommentarer: