tisdag 29 september 2009

Dagisfoto

Här är det hektiskt som vanligt. Full huggning varje dag känns det som.

Har jobbat mycket ett par veckor och hunnit börja om med Pilates igen. Känns som ett klockrent val som vanligt. :-) Var en aning skeptisk till att börja steg 2 igen (i våras anmälde jag mig till steg 3 men det blev visst inget av utan de döpte om kursen till steg 2 vilket fick mig att fundera) men det innebar visst ändå lite utveckling som tur var. Introducerades för Pilatesringen förra veckan. Kul! :-) Det blir ett workout pass ikväll och om jag hinner vanliga 2:an imorgon kväll.

Idag var det dags för fotografering på Vingas dagis. Eftersom jag var ledig idag passade jag på att stanna kvar där och hälsa på medan det fotades osv. Det var roligt. Jättekul att se hur Vinga samspelar med de andra barnen och skönt att se att hon har det bra. Har varit rörigt på hennes avdelning i höst har jag märkt, plus att jag inte känner igen hälften av varken barn eller personal så lite oroligt har det allt varit. Speciellt som jag vet hur försiktig min lilla tjej är. Hon har ju sin bästis, Tindra, som hon funkar jättebra med, men jag är lite orolig för hur det går när Tindra inte är där. Dock verkar några andra tjejer också vara kompis med Vinga och idag såg jag ju live att fler barn där är försiktiga och står ensamma emellanåt. De busiga killarna som Vinga är skeptisk mot och som hon var ledsen på grund av för ett par veckor sedan, beter sig lika illa mot andra barn också så det kändes på nåt konstigt sätt bra det också. Jag menar, inte bara min lilltjej som drabbas iaf. Men det är gräsligt hur en del ungar kan uppföra sig! Skrämmande, i så unga år dessutom!

Efter dagisbesöket åkte vi hem till ett hus utan el. Nån har visst grävt av en elkabel som går ut till ön här så nu kör de Diesel som provisorisk lösning sen nån timme tillbaka. Tur det iaf, för jag hade en tvätt igång i maskinen. ;-)

Förra helgen blev vi med ny säng också. De hade kampanj på Mio som vi åkte och tittade på och åkte därifrån med en beställning, så snart (?) har vi en riktig dubbelsäng hemma! Ska bli sköööönt! :-D Har beställt en dyr sänggavel också. Ska d va så ska d va! ;-)




Nu till helgen har vi ordnat barnvakt och ska ta tag i att rensa på vinden och i förrådet. Skrot ska SLÄNGAS har jag bestämt! Fick muta N med att vi ska gå på bio på kvällen också, för att få hans hjälp. ;-) Blir mysigt att rå om varann en stund och få sovmorgon båda två på söndag. Lyx! :-)

Nu ska jag hänga lite tvätt. :-)

måndag 21 september 2009

Vinterkläder i mängder

Idag har det shoppats vinterkläder för (mer än) hela slanten. Vingas vintergarderob är nu komplett sånär som på en ordentlig vintermössa.

Mamman gav med sig och lät barnet få lite rosa i år. ;-) Vinterjacka, täckbyxor, vinterskor, overall och tumvantar (illrosa :-o) kom vi hem med. Plus linsvätska, två par skor till pappan och veckans matinköp. *puh*

Var meningen att jag skulle iväg och fika med fl-mammorna ikväll men stort manfall och min bristande ork fick mig att banga. Blir Dexter med maken istället. Inte helt fel det heller. ;-) Kanske får sno ihop en kaka till kaffet också istället? ;-)

Helgen har tillbringats i Sörmjöle hos pappa med fru. Pappan jobbade och var på Obbolapuben i lördags så då flydde Vinga och mamman fältet. Mysigt. :-)

Har även bestämt mig för att fortsätta Pilates i höst i alla fall. Blir nog bra får vi hoppas. Kanske kör lite Bodybalance också, om jag hinner och orkar. Hoppas komma igång med träningen iaf. Min feeeta mage behöver det. ;-)

Ha det gott!







fredag 11 september 2009

Långhelg


Nu har jag långhelg. Mycket skönt! Det är hopplöst mycket på jobbet och jag känner mig orolig, stressad och sliten. Inte bra! Därför ska det bli jätteskönt att ha en hel familjehelg i helgen. Blir väl att pyssla på här hemma lite och kanske tvätta och vaxa bilen inför vintern. (Darn vad kallt det blivit på mornarna, förresten).

Har fastnat för serien Dexter, som jag lånat av systeryster, så det blir nog ett par såna avsnitt i helgen också, skulle jag tro. Läser också en superbra bok (Skadad, heter den) så det kan bli nån tidig kväll med läsning också. :)

Ikväll ska jag prova baka Lingonpaj med vanlijvisp till. Sett receptet på ett mjölkpaket så vi får se om det är gott. Frossar för övrigt i godsaker alldeles för mycket nu för tiden, men ska försöka få till det med att börja träna lite till veckan. Min älskade Pilates kommer vara i Obbola, på onsdagkvällar, så det blir nog inte att jag går den kursen i höst. :( Jag jobbar vissa onsdagar och det kändes drygt att åka till andra sidan bron och träna, plus att det inte blev nån steg 3 kurs och jag redan har gått steg 2 tre (!) ggr. :/ Men, har inte hundra bestämt mig än, så vi får se. Ska testa Pilates Workshop och Bodybalance till att börja med så får vi se sen.

Ah well. Nu ska jag och Tottaling åka till mamma och installera Office (de är INTE stabila på datorer i mitt gamla hem inte ;)) på deras nya dator - och sno med oss några DVD:s med Dexter också. :D

Trevlig helg alla!