söndag 9 maj 2010

Vattkopprig helg

Sötaste tjejerna leker i vårsolen.

Drömmar.

Bakstycket klart.


Den här helgen har vi tagit hand om våran lilla vattkopps-tjej. Hon är tapper som bara den, verkar inte speciellt påverkad trots att hon har koppor på de mest otäcka ställen (t ex. under foten, i öronen och i ögonfransraden på ena ögat)! Härom natten hade hon det jobbigt däremot, och vi hann få Tavegyl utskrivet innan Apoteket stängde i fredags, så fredag-lördag natt har hon sovit gott. :-)

Trots sjukdom har vi haft nånting att göra hela helgen. I fredags började vi rengöra och olja ett varv på balkongen. Igår blev det oljat ett varv till, men innan dess fick vi åka och ha myspysigt i solen hemma hos Mia och lilla Frida (som redan haft vattkoppor). Helt super var det, att få rå om dem båda och Vinga fick gunga och leka i Fridas jättefina lekstuga! Det är såna gånger som igår, när Vinga fick leka av sig så bra bara ute på gården, som jag önskar att vi också hade en lite större tomt. Men men, man kan inte få allt - åsså har vi ju sån tur att vi får åka och "låna" familjen Larssons gård emellanåt. :-D

När vi kom hem från Ebola hann vi såpass äta lite mellis men sen kom granntjejen förbi med ett inbjudningskort till kalas (samma dag som Vinga ska ha kalas - tusan) och önskan om att bli smittad med vattkoppor (mammans önskan, dottern brydde sig nog föga ;-)) så vi gick ut och lekte med dem ända tills det var dags för middag. Sen blev det en dusch, lite lördagsmys med godis och film och nattinatti för Tottan.

Inatt (04:51) var det nån knäppgök som ringde och väckte mig och inte sa ett jota i telefonen, så när Vinga valde att vakna när N kom hem kring 06 var mamman inte så pigg och rask. Vi har ändå hunnit städa lite och baka både sockerkaka och drömmar inför Vingas kalas (jobbar nästa helg, så det gäller att passa på när man har tid). Nu spelar lillan Josefin och mamman hinkar i sig lite kaffe, sen blir det nog en liten cykeltur runt kvarteret, skulle jag tro.
Bjuder på en bild på det färdiga bakstycket till hängsleklänningen jag håller på att virka också. Halva framstycket är också klart, men det ser likadant ut som bakstycket, i princip. När klänningen är färdig ska det bli knappar uppe vid hängslena och en ficka i annat virkmönster på ena sidan av kjolen. :-)

Inga kommentarer: