söndag 26 december 2010

En fin jul

Äntligen kom Cilla! Mys till Kalle blev det.

Massa god mat slank ner också.


Ett och annat paket under granen...

Tomten kom på besök...

...till Vingas förtjusning!

Ingen rädsla eller blyghet här inte, Tomten bjöds på många kramar!

Santas little helper.

Go och glad :-)

Julafton blev himla fin i år. Familjen samlad och Vingas härliga förväntan gjorde ALLT!
Dagen började med att vakna av prasslet från Vingas rum då hon hittade paketen Tomten lämnat i nalle-strumpan under natten. Lycklig kom hon in till oss efter 8 och berättade vad hon fått. Sen blev det mysfrukost i soffan innan Johan och Isa kom (före 10 - morgonpigga ungdomar minsann ;-)) och såg julkalendern och drack lite kaffe med oss.
Efter lite sista fix inför middagen (dukning osv.) blev det traditionell grötlunch och sen kom svärföräldrarna och N:s yngsta lillebror på en snabb visit.
På det var det dags att åka och hämta pappa och Kina medan N fixade marschallerna och glöggen till Kalle Anka. Vi kom tillbaka lagom till detta och då var även Verner, mamma, Åke och Cilla här. Glöggmys och julgodis till Kalle Anka och sen julmat i stora lass. Gott!

Efter en kopp kaffe kom så (äntligen enligt Vinga ;-)) Tomten. Oj vilken lycklig tjej vi fick! Inte ett dugg rädd eller blyg utan bara glad och förväntansfull var hon. Tomten fick många kramar, likaså alla som gav henne paket - VARJE paket. ;-) Vinga hjälpte till att dela ut alla klappar och när Tomten gick tog det flera timmar att öppna allt - som sig bör (eller hur Cilli? ;-)). Efter i stort sett varje grej Vinga öppnat sa hon "åååh, PRECIS vad jag önskat mig! :-) Lilla hjärtat!
Massor med fint fick vi, allihop. Vinga fick bland annat en Ken (Barbies kille) av Åke och det var rätt så underhållande att se för hon blev riktigt LEDSEN och ARG först (killar kan man ju bara inte HA ;-)) men när man frågar henne nu vilka klappar som var allra bäst, är Ken en av dem "för Barbie behöver ju faktiskt en kille". :-D Favoriter i övrigt blev den högt önskade Hello Kitty-datorn från farmor, Tingelingdräkten från Cilla, Jonas och mormor och babydockan som kan prata och interagera från mamma och pappa. :-)
Klockan var nästan 12 innan Vinga kom isäng till slut, vilket resulterade i en rejäl sovmorgon till 9:40 på juldagen då vi alla var ganska trötta men nöjda. Tyvärr jobbar N i helgen, men Vinga och jag passar på att sno åt oss lite tid med Cilla som åker hem till Göteborg igen på torsdag. Idag ska till och med mamman få en massagebehandling - I like! :-D
TACK finaste familjen för en underbar jul!

4 kommentarer:

Maria sa...

Å vad mysigt det lät. Raka motsatsen till vår julafton, typ. Här slets det i julklapparna, ungarna röjde omkring. Frida blev nästan förskräckt av allt stoj och nog lite ledsen över att hon fick typ en tredejedel av Erikssonsbarnens julklappar. Inte lätt. Nästa år firar vi hemma. Basta ;-)

Kram kram på fina ni :-D

Unknown sa...

Men en tredjedel av 5 är bra som tusan, du måste lära dotra din matte. ;-)

Jobbigt med hets kring julklapparna, så har d varit när vi firat med Nilssons också. I don't like!

Kram på fina du med!

Visst ses vi snart när jag är ledig jämt??? :-D

Anonym sa...

Nellie fick 3(!) Ken-dockor, hon har tydligen uttryckt sin önskan till många personer, men hon vara bara glad :) Arg blev hon dock för de mjuka paketen med kläder i "KLÄDER, mamma!? Nää." Hello Kitty-datorn var för övrigt mest poppis här också.

Unknown sa...

Hahaha Annika! Vinga äääälskar kläder så det är inga problem, däremot är hon alldeles för tjej-tjejig för att jag ska fatta hur det gick till ;-) men men. :-)