tisdag 30 oktober 2012

En hel dags rawfood

Nr ett är att tänka ALLT ekologiskt, har jag förstått. Då slipper man oroa sig för besprutning, överflöd av konserveringsmedel och annat otyg.

Recepten kommer från Rawfood på svenska av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja.



Frukost:

Söt morgongröt (förvånansvärt mättande!)
Per portion:

1 päron
1 banan
1 äpple
1 msk linfrön
kanel

Mixa (i denna ordning, annars fastnar det) päron, banan och äpple. Krossa linfrön och strö över tillsammans med kanel.

Lunch:

Vildris med rött och grönt (grymt gott!)
2 portioner

1 dl vildris, blötlagt
1 avocado, tärnad
2 tomater, tärnade
1 msk olivolja
juice från 1/4 citron
salt efter smak

Blötlägg vildriset i tre dagar, skölj och byt vatten morgon och kväll.
Blanda vildris med avocado och tomat. Häll över olivolja och pressa citron över, blanda. Salta efter smak.



Middag:

Sötpotatisnudlar med jordärtskockdressing
1 portion

1 sötpotatis, strimlad

Dressing:
1 msk vatten
1 jordärtskocka i bitar
1/2 dl valnötter
2 msk russin
1/2 gul eller röd paprika i bitar
2 tsk citronjuice
1 nypa salt
chiliflagor efter smak

Strimla sötpotatisen.
Kör jordärtskockan i matberedaren.
Tillsätt vatten, valnötter, russin och paprika och kör tills allt blandat sig.
Smaka av med citronjuice, salt och chiliflagor.

Det lilla söta:

Eventbollar
16 st

3 dl valnötter
1,5 dl russin
1 msk honung
1,5-2 msk carob
1 nypa salt
kokos att rulla i

Kör valnötter i matberedaren tills de är finmalda.
Tillsätt russin och kör igen så det blandas väl.
Tillsätt honung, carob och salt och kör igen.
Forstätt köra tills du får en bra deg så du kan rulla bollar.
Rulla i kokos om du vill.

Håll till godo! :)




2 kommentarer:

Sara sa...

Vad roligt, tack :-) Frukosten där lät ju riktigt god!

Unknown sa...

Ja visst! Åt en ännu godare gröt häromdagen - 1stjälkselleri, 1 äpple, 1 päron, 1 kiwi mixas. Strö över krossade linfrön och kanel. Sjukt fräsch och god! Ungarna åt upp hälften för mig. ;)